Opi johtamaan tiimin turvallisuustekijää

Tiistai 31.10.2017, Helsinki:

Opi johtamaan tiimin turvallisuustekijää – UUSI!

Työturvallisuusasioissa ei edetä eikä hyvää turvallisuustasoa pidetä yllä, ellei jokainen yksilö ja yksilöistä muodostuva ryhmä tai tiimi esimiehensä johdolla ole aktiivisesti mukana toiminnassa. Kurssilla tutustutaan tiimimäisessä työssä esiintyviin sosiaalipsykologisiin ilmiöihin, jotka vaikuttavat työturvallisuuteen sekä työyhteisön keinoihin ja johdon menettelyihin tiimien turvallisuuden (TiTu) hallinnassa.

Koulutuksessa pääpaino on turvallisuuteen liittyvien toimijuutta vahvistavien osallistumis-, kehittämis- ja parantamistapojen sekä viestinnän opiskelussa ja harjoittelussa. Jotta työyhteisön mukaan saamisessa voi onnistua, on tunnettava yksilön eli inhimilliseen turvallisuustekijään (iTu), ryhmiin ja vuorovaikutukseen liittyvät ilmiöt. Lisäksi on ymmärrettävä oman esimerkin voima sekä vahvuudet ja kehittämiskohdat työyhteisön jäsenenä ja kommunikoijana turvallisuuden kannalta.

Systemaattisia ja tavoitteellisia perusmenettelyjä turvallisuustoimijuuden tukemiseksi ovat esimerkiksi riskinottoon puuttumiskeskustelut ja havainnointiin perustuvat turvallisuuskeskustelut sekä ryhmille tarkoitetut osallistavat ja innovoivat turvatuokiot ja muut ryhmätyömenettelyt.

Päivä on jatkoa ”Opi johtamaan inhimillistä turvallisuustekijää” -koulutuspäivälle, mutta koulutukseen voi osallistua myös itsenäisesti.

Käytyään koulutuksen osallistuja

 • osaa ottaa paremmin huomioon työyhteisön turvallisuuden johtamisessa ja hyödyntää tiimin voimavaroja turvallisuuskulttuuria kehitettäessä korkeimmalle tasolle
 • saa valmiuksia vahvistaa omaa ja tiimin jäsenten työturvallisuustoimijuutta.

Osallistuja saa käyttöönsä aiheeseen liittyvän verkkokurssin, jota voi hyödyntää 3 kk:n ajan asioiden kertaamiseen ja uuden oppimiseen.

Kohderyhmä: Työturvallisuus-, työhyvinvointi- ja HR-asiantuntijat ja esimiehet, erityisesti teollisuuden työpaikoilla, mutta sopii myös muille toimialoille, joissa tapaturman riski on olemassa.

Ohjelma klo 8:30-15:30 (ilmoittautuminen ja aamukahvi tarjolla klo 8:00 lähtien).

Käsiteltäviä aiheita:

 • Tiimi turvallisuuskohteena ja -toimijana
 • Työyhteisön turvallisuustekijöiden ja -ilmiöiden määrittely (kuten ryhmä, ryhmän dynamiikka ja valtasuhteet, ryhmään vaikuttaminen, ryhmän paine yksilöä kohtaan, ryhmäläisten vuorovaikutus, virallinen ja epävirallinen organisaatio, ryhmäongelmat, ryhmän tuki)
 • Miten lisätä turvallisuustoimijuutta ja turvallisuuden parantamis- ja innovaatiotoimintaa (toimijuuden vahvistaminen ryhmätöillä ja turvatuokioilla)
 • Turvallisuusviestintä (toimijuuden vahvistaminen systemaattisilla keskusteluilla)
 • Raamit ryhmän hyödyntämiselle omassa organisaatiossa

Kouluttaja: Kouluttajana toimii johtava asiantuntija, FT, psykologi Marita Hyttinen, 3T Ratkaisut Oy

 • Turvallisuuspsykologian teoriassa ja käytännössä hallitseva asiantuntija
 • Pitkä kokemus työturvallisuus- ja työhyvinvointitehtävistä eri toimialoilla
 • Väitöskirja turvallisuuspsykologian alalta
 • Innostava ja selkeä valmentaja

Aika: Tiistai 31.10.2017 klo 8:00-15:30. Ilmoittautumiset viimeistään 16.10.2017

Ilmoittautuminen: » Ilmoittaudu heti! 

tai sähköpostilla osoitteeseen myynti@3tratkaisut.fi , puhelimitse 010 2310 340

Yhteen tilaisuuteen otetaan enintään 15 henkilöä, jotta kyetään käymään asioita läpi pohtivasti ja osallistujien työpaikkojen tarpeet huomioon ottavasti läpi.

Kurssin sisällöllisissä kysymyksissä sinua palvelee kurssin kouluttaja Marita Hyttinen, puh. 050 4010 653, marita.hyttinen@3tratkaisut.fi

Hinta ja ehdot: 650 € /hlö + alv. Koulutukset toimivat myös paketteina. Jos osallistut kahteen tai useampaan koulutukseen, saat yhteissummasta -10 % alennuksen! Ilmoittaudu myös aikaisempaan, samassa paikassa 24.10. järjestettävään koulutukseen Opi johtamaan inhimillistä turvallisuustekijää.

Jos yrityksestä osallistuu samaan tapahtumaan enemmän kuin yksi henkilö, myönnetään alennusta 25 % toisesta osallistujasta alkaen. Osallistumismaksu laskutetaan kurssipäivän jälkeen.

Hintaan sisältyy:
1. Ohjelma
2. Aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi
3. Verkkokurssi (3 kk), sisältäen 3T:n e-opit:
• Meidän työpaikkamme
• Turvallisuuskulttuurin kehitysaskeleet ja Bradleyn käyrä
• iTu – Inhimillinen turvallisuustekijä
• Turvallisuustuokio
• Riskinottoon puuttuminen
• Turvallisuuskeskustelut
4. Todistus

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Jos osallistuminen perutaan ennen ilmoittautumisajan umpeutumista, peruutus on maksuton. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet koulutuksen hinnasta, ja koko hinnan, jos osallistuja peruuttaa tulonsa alle kolme päivää ennen koulutuksen alkua tai jättää kokonaan saapumatta koulutukseen. Ilmoittautujan tilalle voi ilman lisämaksua nimetä samasta organisaatiosta toisen osallistujan peruutustilanteissa. Peruutuksen tulee tapahtua sähköpostitse koulutuksen assistentille (evita.riipinen@3tratkaisut.fi).

Paikka: Hotelli Scandic Grand Marina, Katajanokanlaituri 7, 00160 Helsinki. Hotellissa on sekä ulkopysäköintipaikkoja että pysäköintihalli. Saapuminen Katajanokalle raitiovaunulla: Kävele Helsingin rautatieasemalta Keskuskatua pitkin Stockmannille ja nouse raitiovaunuun numero 4. Jää pois neljännellä pysäkillä (Kauppiaankatu). Kävele hieman takaisinpäin ja käänny Kauppiaankadulle. Kävele korttelin verran kohti merta ja näet Scandic Grand Marina -hotellin vasemmalla.

Kommentit on suljettu.